2024. február 22-én ismét egy színvonalas szakmai napot sikerült megszervezni iskolánkban, ahol sok új ismeretet szerezhettek tanulóink.
Nagyon fontos számunkra, hogy diákjaink lelkesedjenek szakmájukért, legyen jövőképük, a szakma legjobbjaitól tanuljanak, találkozzanak a legmodernebb megoldásokkal. Azzal a céllal szervezzük évente kétszer ezeket az eseményeket, hogy segítsük a diákjaink pályára állását, szakmai elhelyezkedési lehetőségeket mutassunk nekik és segítsük a szakmai jövőképük kialakulását. Ennek legjobb módja összekapcsolni őket a piaci szereplőkkel, a szakmájuk élvonalában lévő vállalkozókkal. Nagy örömünkre 20 előadó fogadta el meghívásunkat.
Lukács Zoltán, a Garden Kft képviseletében beszélt a kertészet történetéről és bemutatta a favédelem lehetőségeit.
Sarkadiné Szelmann Magdolna a Sarkadi kertészetből bemutatta a kertészetét és a velük való együttműködési lehetőségeket.
Elvira-major gyümölcsösből Ujfalussyné Örsi Dorottya érkezett hozzánk és egy csodálatos foglalkozást tartott a gyümölcsök származásáról, a gyümölcsfák vesszőiről és metszésről.
Kert Stúdió Kft-től Domokos Balázs egykori diákunk, kertépítő mérnök gyönyörű kertépítészeti megoldásokat mutatott be számunkra.
A Pusztaszabolcsi Agrár Zrt-től három előadó érkezett: Végh Mónika, Dr. Bartha Zoltán Kázmér- állattenyésztési ágazatvezető és Stupa Gergely- növénytermesztési ágazatvezető, aki a forgatásnélküli talajművelésről tartott előadást.
A Phylasonit képviseletében Kovács Zsolt megismertette velünk a talajélet összetettségét, a cellulózbontó baktériumok működését és azok felszaporításának lehetőségeit.
Gergely Gábor a precíziós mezőgazdaság jövőjéről tartott előadást.
Keszler László az óriástök nevelésének rejtelmeibe avatott be minket.
Kiss Erika a permekultúrás kertészeti termesztésről tartott előadást.
Szegedi Gábor és Levente a lótartásról és a lovaspólóról mesélt nekünk.
De nemcsak az agrár terület kapott előadókat, hanem a kereskedelmi értékesítő és a panziós-fogadós tanulóink is részesedtek szakmáik kiválóságainak előadásaiból.
Erdő Zoltánné kistermelő csodás befőttekkel készült és a diákok minden kérdésére válaszolt a lekvár, szörp és savanyúságkészítéssel kapcsolatban.
Bálint Boráriumból Bálint György mesélt a vállalkozása kezdetiről és jelenlegi tevékenységeiről.
Boroslány Bortékából Borostyán-Kovács Tamara a helyi borokról tartott előadást.
Králl Mária megismertetett minket a különböző mentes élelmiszerekkel, az allergiás tünetekkel és ételkóstolót is tartott a Hunorganic Kft termékeiből.
A Tesco Akadémiától László Gábor bemutatta a céget. az elhelyezkedési és karrier lehetőségeket.
Nagyon köszönjük kedves vendégeinknek a részvételt és az előadásokat!
Bontovics Elvira